Klubbmesterskapet i Hof golfklubb ble gjennomført helgen 19. – 20. august.

Vi kåret klubbmestere i følgende klasser:

 • Herrer – slag – spilt over 36 hull – lørdag og søndag
 • Damer – slag – spilt over 36 hull – lørdag og søndag
 • Senior herrer – slag – spilt over 18 hull – lørdag
 • Senior damer – slag – spilt over 18 hull – lørdag
 • Junior – herrer – slag – spilt over 18 hull – lørdag
 • Junior – damer – slag – spilt over 18 hull – lørdag

Søndagens runde kåret vi også «Klubbmestere i Stableford» i tre klasser:

 • Herrer – høyt hcp
 • Herrer – lavt hcp
 • Damer

– Her er alle klassevinnere / Klubbmestere samlet. Fra venstre: Kai Haase (stblf.høy herrer), Jorun Lian (stblf.damer), Else Feiring Olsen (Senior damer), Anne Marie Rustad (Junior damer), Gunhild Rustad KLUBBMESTER DAMER, Simen Thormodsrud KLUBBMESTER HERRER, Bjørn Andersen (Senior herrer), Kim Brede Lie (stblf.lav herrer) Thomas A. Seawright (Junior herrer) var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Totalt var det 52 medlemmer i klubben som stilte opp i Klubbmesterskapet i en eller flere klasser. Turneringskomiteen er meget godt fornøyd med at en så stor andel av medlemsmassen deltok.

I år var det kanskje værmeldingen som fikk mye av oppmerksomheten inn mot Klubbmesterskapshelgen. Det knyttet seg stor spenning til om hvorvidt de nærmere 60 mm med nedbør som var meldt natt til søndag virkelig skulle treffe oss. Vi husker godt hvordan banen vår ble seende ut for noen helger siden da vi arrangerte Narvesen Tour.

Etter lørdagens runde var det kåret Klubbmestere i fire av klassene. Senior og junior, damer og herrer.

Senior herrer
Bjørn Andersen tok tittelens som Klubbmester Senior herrer. Med en score på +5 var han seks slag foran Trond W. Ellefsen, Justin Seawright på 3. plass med +15.

Senior damer
Her var det Else Feiring Olsen som gikk av med seieren, score +28. Jorun Lian på 2.plass og Aase Mari Dahle Ersrud på 3.plass. Begge med score +35.

Junior herrer og junior damer
Det er gledelig når vi klarer å stille flere juniorer i klassene i KM. Til neste år ønsker vi at enda flere av klubbens juniorer er med.

Klubbmester junior herrer: Thomas Akselsen Seawright
Klubbmester junior damer: Anne Marie Rustad

Finaledagen
De som var våkne på et tidspunkt natt til søndag fikk med seg et formidabelt regnvær. Så når banemannskap, baneeier og turneringsleder dukket opp tidlig søndag morgen for de siste forberedelsene måtte det tas en vurdering på hva som skulle gjøres. Uoffisielle målinger i nærområdet vitnet om at det i løpet av natten hadde regnet et sted mellom 40 og 50 mm. Banen var søkk våt. Som om ikke det var nok vann i bakken fra før. Vi stod med tre alternativer. Utsette starten, avlyse eller kjøre som planlagt. Første startende var allerede utsatt til kl 11:00. Siden det ikke var meldt mer regn ut over dagen ble beslutningen om å fortsette som planlagt tatt. Ja, det var helt på grensa. Flere klubber i nærområdet måtte avlyse søndagens runde i KM: Regnet satte en stopper for klubbmesterskapene mange steder (norskgolf.no)

Turneringsleder besluttet at vi skulle spille med ballplassering også i rough-klipt lengde. Dermed var det klart for å gjennomføre dag to av slagkonkurransen for damer og herrer, samt stablefordklassene.

Herrer
Fra lørdagen var det Simen Thormodsrud som hadde en fire slags ledelse på Bjørn Andersen før de gikk ut i siste ball klokken 13:00. Sammen med dem i lederballen gikk Trond W Ellefsen og Erlend A. Andersen. For oss som fulgte med på livescoring kunne vi følge resultatene hull for hull. Det knyttet seg en stund spenning til hva som ville skje i toppen når Bjørn på et tidspunkt var kun to slag bak Simen. Men når Simen satte inn en skikkelig sluttspurt på backnine. Bogeyfritt, eagle på hull 12 og birdie på hull 16 var det hele avgjort med god margin. Simen gikk backnine på tre under par. Hele runden på banens par og endte til slutt 7 slag foran Bjørn på 2.plass. Dermed kan vi gratulere Simen Thormodsrud som Klubbmester i Hof golfklubb 2023!

Damer
I dameklassen ledet Gunhild Rustad etter dag en med fire slag foran Else Feiring Olsen, mens det var noen flere slag ned til resten av feltet. På dag to var det ikke store forandringene fra ledertavla til resultattavla. Gunhild klarte allikevel å gjøre det spennende for oss. I en god periode så det ut for at hun skulle ende opp milevis foran de andre. Men etter en par uheldig spilte hull knappet de andre innpå igjen, og det ble på nytt spenning i klassen. Men mot slutten tok hun grep, og sørget for å dra i land en komfortabel seier i dameklassen, ni slag foran Aase Mari Dahle Ersrud og Else Feiring Olsen.
Dette er første gang Gunhild er klubbmester i Hof golfklubb!

Stableford
I stablefordklassene var det noen deltakere som kun var med her, og ikke i slagkonkurransen. De som spilte slagkonkurranse søndag fikk også resultatet sitt gjeldende for denne turneringen. Vinnerne ble:

 • Stableford lavt hcp herrer – Kim Brede Lie 39 poeng
 • Stableford høy hcp herrer – Kai Haase 38 poeng
 • Stableford damer               – Jorun Lian 31 poeng

Turneringsleder Espen Svendsrud og styreleder Gunnar Akerholt stod for premieutdeling etter runden.

KLIKK HER FOR KOMPLETT RESULTATLISTE.

Hof golfklubb takker baneeier, alle som har drevet dugnad på banen inn mot klubbmesterskapet og ikke minst turneringskomiteen for vel utført arbeid!

En oversikt over klubbens tidligere klubbmestere finner du her: KLUBBMESTERE | Hof Golfklubb

BILDESERIE FRA KM 2023:

– Simens birdieputt på hull 18 finaledagen strøyk hullkanten, sikkert par og KM-tittelen var sikret!
 – Publikum stilte opp når lederballene var på vei inn til klubbhuset etter endt finalerunde.
– Klubbmesterne i slagkonkurransene. Else, Anne Marie, Gunhild, Simen og Bjørn.

– Gunhild Rustad mottar vandrepokalen fra styreleder Gunnar Akerholt.

– Vinner av Stableford Herrer lav hcp – Kim Brede får premie av Turneringsleder Svendsrud
– Her er Klubbmester for damer, Gunhild Rustad i ferd med å sette den siste putten på hull 18.
– Lederballen i dameklassen spiller inn på hull 18 søndag.

– Bunker på hull 7 var for dagen gjort om til et vannbasseng. Turneringsleder sørget for merking med blå stake før start.


– Paraplyen var oppe en kort stund på søndagens runde. Men ingen store mengder ut over dagen.

– Nattens regnvær hadde lagt igjen en betydelig andel vann. Her på hull 2.


– Klubbmester junior herrer – Thomas A. Seawright.